Clicky


Formule 1 apotheose in Abu Dhabi gratis te zien in heel Nederland

Formule 1 apotheose in Abu Dhabi gratis te zien in heel Nederland
08-12-2021 09:51 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur ANP

DEN HAAG - De apotheose in de Formule 1 is gratis in heel Nederland te bekijken. Rechtenhouder Ziggo maakt de uitzendingen van Ziggo Sport komend weekeinde voor iedereen beschikbaar. In Abu Dhabi wordt zondag de laatste race van het F1-seizoen verreden. Max Verstappen (Red Bull) en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) staan gelijk in de WK-stand en gaan in de Verenigde Arabische Emiraten de ultieme strijd met elkaar aan.

"Van vrijdag 10 december tot en met maandag 13 december zijn alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race van de Grand Prix van Abu Dhabi in alle Nederlandse tv-huishoudens gratis te zien", laat de betaalzender via de website VodafoneZiggo weten. "Dat kan via Ziggo Sport op kanaal 14, maar ook via de kanalen van Ziggo Sport Totaal, die te verkrijgen zijn bij nagenoeg alle distributiepartijen in Nederland."

Volgens Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport, gaat het om een heel bijzonder evenement in Abu Dhabi. "Spannender dan de race komende zondag wordt het niet. Van zo’n unieke sportgebeurtenis moet heel Nederland kunnen meegenieten. Vandaar dat wij besloten hebben het raceweekend voor iedereen beschikbaar te maken."

Eerder dit jaar werd bekend dat de Nederlandse F1-rechten van Ziggo naar de Nordic Entertainment Group (NENT) gaan. Daardoor zijn de races vanaf 2022 te bekijken via streamingsdienst Viaplay.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • J.Roeland
    Simon Loos
  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur