Clicky

 
Transport Online - 55-jarige verdachte aangehouden in witwasonderzoek

55-jarige verdachte aangehouden in witwasonderzoek

55-jarige verdachte aangehouden in witwasonderzoek
07-12-2021 16:55 | Misdaad | auteur Redactie | Esther van der Wal

HOOGEVEEN - De FIOD heeft gisteren een 55-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt verdacht van het zonder vergunning aanbieden van betalings- en verzekeringsdiensten en het witwassen van ruim 1 miljoen euro.

De verdachte was als afbouwverzekeraar betrokken bij diverse bouwprojecten in Nederland. Voor de diensten die verdachte aanbood zijn vergunningen noodzakelijk van de Nederlandse Bank. De verdachte beschikte daar niet over. Bovendien kwam hij zijn verplichtingen als afbouwverzekeraar niet na. Met deze vermoedelijk illegale activiteiten behaalde de verdachte een omzet van ruim 1 miljoen euro, die hij grotendeels overboekte naar aan hem gelieerde ondernemingen. Het overgeboekte geld werd vervolgens niet gebruikt om verzekeringsrisico’s af te dekken. In plaats daarvan werd geïnvesteerd in een horecaonderneming en deed verdachte allerlei privé-uitgaven.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions