Clicky


S10 vertegenwoordigt Nederland op Eurovisie Songfestival

S10 vertegenwoordigt Nederland op Eurovisie Songfestival
07-12-2021 16:10 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Zangeres S10 gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de selectiecommissie van AVROTROS dinsdag bekendgemaakt.

De 21-jarige Stien den Hollander - zoals de zangeres eigenlijk heet - zingt in het Nederlands, zoals ze altijd doet. Het is voor het eerst in elf jaar tijd dat Nederland meedoet met een Nederlandstalig lied, zegt directeur van AVROTROS Eric van Stade. Volgens Van Stade doet S10 mee met een authentiek nummer. Het liedje is nog niet bekendgemaakt.

Volgens Van Stade steekt de omroep zijn nek uit met de keuze voor S10 en staat de selectiecommissie daar "unaniem" achter. "Het belooft opnieuw een bijzondere editie voor Nederland te worden."

S10 kreeg eerder dit jaar het Pop Stipendium voor veelbelovende artiesten tijdens het Groningse festival Eurosonic Noorderslag. In 2018 tekende ze op 17-jarige leeftijd bij het Nederlandse hiphoplabel Noah's Ark. S10 brak door met haar debuutalbum Snowsniper. De plaat werd vorig jaar bekroond met een Edison in de categorie alternatief. In haar muziek gaat het onder andere over haar psychische klachten.

In 2010 was Sieneke de laatste act die het met een Nederlandstalig liedje probeerde op het songfestival. De zangeres kwam in Noorwegen niet verder dan de halve finale met Ik Ben Verliefd (Sha-La-Lie).

Het 66e songfestival wordt volgend jaar van 10 tot en met 14 mei gehouden. Het evenement vindt plaats in de Italiaanse stad Turijn.

Nederland moet dit keer weer gewoon in de halve finales aantreden. Dit jaar mocht Jeangu Macrooy die overslaan omdat Nederland gastheer was van het songfestival.