Clicky

 
Transport Online - Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen loopt weer op

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen loopt weer op

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen loopt weer op
07-12-2021 14:31 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - [update 16:50 uur] Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag voor de derde dag op rij toegenomen, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu 2826 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 81 meer dan maandag en het hoogste aantal sinds een week.

Op de intensive cares liggen nu 624 coronapatiënten, 13 meer dan een dag eerder. Half mei lagen er voor het laatst zoveel Covidpatiënten op de ic's. Op de verpleegafdelingen worden momenteel 2202 coronapatiënten behandeld, 68 meer dan maandag.

Afgelopen etmaal werden er 321 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 36 patiënten met corona opgenomen.

In de afgelopen week schommelde het aantal opgenomen patiënten rond de 2750. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), gaf maandag aan dat de instroom van Covidpatiënten in de ziekenhuizen over zijn hoogtepunt heen is. "Dat is positief, we zitten nu al een aantal dagen sterk onder wat we eerder hadden", zei de ziekenhuisdirecteur. Hij gaf ook aan dat de bezetting op de ic's de komende dagen nog wel kan stijgen.

Er liggen al weken meer coronapatiënten dan niet-coronapatiënten op de ic's. De intensive cares behandelen nu 458 reguliere patiënten zonder coronaklachten. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die een ernstig ongeluk hebben gehad of behandeld worden vanwege hartproblemen. In totaal liggen er nu 1097 patiënten op deze afdelingen. De totale capaciteit op de ic's is momenteel 1203 bedden.

Om de druk op de ziekenhuizen te verdelen worden patiënten verspreid over het land. Maandag zijn 14 mensen verplaatst naar een andere regio. Op de ic's in Duitsland liggen momenteel 15 mensen uit ons land. LNAZ verplaatst sinds enkele weken patiënten naar Duitse ziekenhuizen om de zorg hier te ontlasten. Maandag werd één patiënt overgebracht naar een Duits ziekenhuis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions