Clicky

 FNV wil hoger minimumloon nu inflatie zo hoog is

FNV wil hoger minimumloon nu inflatie zo hoog is
07-12-2021 14:27 | Cijfers | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - De nieuwe inflatiecijfers laten de noodzaak zien om de koopkracht van Nederlanders snel te verbeteren. Volgens de FNV kan Nederland niet langer wachten met het verhogen van het minimumloon naar 14 euro per uur (en meestijgende AOW en uitkeringen) en goede loonafspraken in cao’s. 

FNV-voorzitter Tuur Elzinga: "De explosieve stijging van het dagelijks levensonderhoud raken vooral mensen die het minimumloon verdienen, uitkeringsgerechtigden en ouderen het hardst. Veel van hen kunnen op dit moment hun rekeningen niet meer betalen. Laat 2022 niet wéér een verloren jaar zijn voor hen. Dat wettelijk minimumloon moét hoger; naar 14 euro per uur. Maar ook werknemers boven het minimum zien hun koopkracht rap verdampen. Behalve het verhogen van de lonen met 100 euro per maand voor iedereen, is een automatische prijscompensatie noodzakelijk. Zo verdampen de loonsverhogingen niet direct met deze stijgende inflatie. En de doorgeslagen flex moet stoppen, want een vaste baan is vaak de beste koopkrachtverbetering voor mensen met een onzeker werk."

Vorige week riep de FNV de politiek al op tot het snel verhogen van het minimumloon en daarmee bijstand en AOW) en de oproep aan werkgevers voor een goede loonsverhoging en automatische prijscompensatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats