Clicky

 
Transport Online - RIVM: nu 36 Omikron-gevallen, variant wordt mogelijk dominant

RIVM: nu 36 Omikron-gevallen, variant wordt mogelijk dominant

RIVM: nu 36 Omikron-gevallen, variant wordt mogelijk dominant
07-12-2021 13:56 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - De Omikron-variant van het coronavirus is inmiddels bij 36 mensen in Nederland vastgesteld. Afgelopen zaterdag stond de teller op 20 bevestigde gevallen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt dat Omikron mogelijk "de dominante variant in Nederland wordt". Dat is nu nog de Delta-variant, die goed is voor net geen 100 procent van alle positieve tests in Nederland.

De Omikron-variant was al aangetroffen bij achttien mensen die op 26 november per vliegtuig aankwamen vanuit Zuid-Afrika, het land waar de nieuwe virusversie het eerst werd vastgesteld. Mensen die nu nog vanuit zuidelijk Afrika naar Nederland vliegen, kunnen zich na aankomst op Schiphol laten testen, maar ze kunnen dat ook later doen bij een teststraat van de GGD. Bij deze groep mensen zijn tot nu toe veertien Omikron-besmettingen vastgesteld.

Het RIVM onderzoekt ook sommige oude testmonsters. Daarbij zijn nu vier gevallen aan het licht gekomen. Mensen die nauw contact hebben gehad met iemand bij wie de Omikron-variant is vastgesteld, moeten zich ook laten testen. Ook die monsters worden onderzocht, maar bij deze mensen zijn nog geen Omikron-gevallen gevonden. Ook in het rioolwater is de Omikron-variant nog niet aangetroffen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden