Clicky

 
Transport Online - Duitse politie haalt vrachtwagens met ernstige gebreken van de weg [+foto]

Duitse politie haalt vrachtwagens met ernstige gebreken van de weg

Duitse politie haalt vrachtwagens met ernstige gebreken van de weg [+foto]
07-12-2021 11:10 | Buitenland | auteur Redactie

NEUSTADT - De Duitse politie heeft op maandag 6 december op de A61 het vrachtverkeer gecontroleerd. Meerdere vrachtwagens vertoonden ernstige gebreken die een risico voor de verkeersveiligheid vormden.

Een vervoerder van gevaarlijke stoffen werd "just in time" naar het controlepunt geleid. Deze was onderweg met licht ontvlamnbare goederen. Tijdens de technische inspectie werd in een van de banden een diepe snee opgemerkt die tot aan het karkas reikte. Zwaar beladen met gevaarlijke stoffen, zouden zelfs kleine obstakels op de weg voldoende zijn geweest om deze banden een groot gevaar te maken voor de chauffeur en andere weggebruikers. Gelukkig werd dit defect tijdig ontdekt en werd er voor vertrek een bandenwissel geregeld.

Bij het aankoppelen van een 7-tons aanhanger was de chauffeur van een Duitse vrachtwagencombinatie blijkbaar vergeten de persluchtkabels aan te sluiten op het remsysteem en reed hij zonder enige remfunctie op de aanhanger. "Als hij moest remmen, had dat zijn dood kunnen worden", aldus de politie in een verklaring.

Het feit dat ook een van de banden van de trailer volledig versleten was, verbeterde het totaalbeeld dat de agenten hadden niet. Het gebrek aan remmen kon snel worden verholpen en het gevaar werd verholpen, maar door de defecte band kon de rit niet worden voortgezet.

Een Spaanse vrachtwagen bleek met 4,17m duidelijk te hoog. Zonder vergunning is een maximale hoogte van 4,00 m toegestaan. De chauffeur van de 40 ton wegende vrachtwagen kon geen vergunning overleggen. Het voertuig was onderweg van Spanje naar Bad Hersfeld in Hessen. Na een proces-verbaal voor de bovenzijde van het voertuig is de technische keuring van onderaf uitgevoerd. Hier deed een technicus van de controle-eenheid nog meer schokkende bevindingen.

De remmen van de trekker-oplegger bleken defect. In plaats van dit te laten repareren, werden de remslangen vastgeklemd om het ontsnappen van perslucht te voorkomen, het systeem te simuleren als een intact remsysteem en om ondanks de onveilige verkeerssituatie met het voertuig te kunnen rijden. "Hier is gewoon opzet in het spel!", aldus de politie. "Chauffeur en werkgever zullen zich hiervoor moeten verantwoorden. De chauffeur kan een hoge boete verwachten, de ondernemer de inning van de gehele transportopbrengst."

De rit werd ter plekke beëindigd door de politie. Gelukkig konden al deze vaststellingen tijdig worden gedaan voordat er zich (ernstige) ongelukken voordeden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden