Clicky

 
Transport Online - TDS koopt tien BYD ETM6 eTrucks

TDS koopt tien BYD ETM6 eTrucks

TDS koopt tien BYD ETM6 eTrucks
07-12-2021 10:23 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREDA - Top Delivery Services (TDS) heeft een grote toezegging gedaan voor emissievrije stadsdistributie na de aankoop van tien BYD ETM6 volledig elektrische eTrucks in samenwerking met Bluekens EV, strategische partner en BYD eTruck-dealer voor Nederland. De voertuigen zullen specifiek worden gebruikt voor milieuvriendelijke emissievrije bezorgdiensten van IKEA in Amsterdam.

René Wissink, directeur van TDS: “TDS heeft al veel gedaan op het gebied van elektrisch vervoer. Dit is een spannende ontwikkeling, omdat we in één klap een van de grote spelers worden op de markt voor emissievrije distributie. De samenwerking met strategische partner Bluekens EV is daarbij onmisbaar."

In de zoektocht naar een oplossing voor het doel van IKEA kwam TDS in contact met Bluekens EV. BYD eTruck-dealer, Bluekens EV gevestigd in Breda, is experts in emissievrije stadslogistiek en ook in fleetmanagementoplossingen. René Wissink vervolgt: "TDS had deze stap niet kunnen zetten zonder Bluekens EV, zo'n grote naam in de transportwereld. De organisatie heeft een enorme expertise op het gebied van elektrisch vervoer en we hebben de zekerheid van aftersales en onderhoud, dat geeft ons veel vertrouwen."

Naast deze kennis bood Bluekens EV TDS ook het voordeel van een 360-graden verkoop- en aftersalesserviceplan. Dit wordt verder versterkt met een reeks diensten met toegevoegde waarde, waaronder laadinfrastructuur, wagenparkbeheer en complete leasingoplossingen.

Een groot aantal innovatieve kenmerken die inherent zijn aan de BYD ETM6 eTrucks, maken ze de ideale emissievrije voertuigen om milieudoelstellingen te halen, terwijl ze ook zeer veilig, stil en praktisch zijn voor gebruik in stadscentra met hoge dichtheid.

Aangedreven door BYD Iron-Phosphate Battery-technologie, biedt de BYD ETM6 zero-emission elektrische truck het langste rijbereik, 200 km met volledige lading, op de markt binnen zijn categorie van 7,5 ton, evenals een langere levensduur van de batterij en een hoog veiligheidsniveau.

TDS is een samenwerkingsverband van logistieke dienstverleners bestaande uit Holwerda Transport, Transportbedrijf P.A. van Rooyen en Brakenhoff Transport. Wissink concludeert: "Er is een toenemende behoefte van de klant aan elektrisch vervoer, een trend die al langer gaande is. Als vervoerder ga je automatisch mee in zulke ontwikkelingen, maar we proberen altijd te anticiperen."

Gert-Jan Jonker, General Manager, Bluekens EV, zei: "De BYD ETM6 is perfect voor emissievrije stadslogistiek. In vergelijking met de meeste elektrische vrachtwagens rijdt dit model soepel, heeft een groot bereik voor dagelijks gebruik, een lage TCO en snellaadtechnologie. Daarnaast is in het voortraject nagedacht over slimme oplossingen voor de laadinfrastructuur bij TDS. Hierdoor zijn op één locatie nieuwe laadvoorzieningen ontwikkeld, waardoor het overschot aan zonne-energie van de zonnepanelen kan worden gebruikt voor het laden. Bluekens EV verzorgt ook het wagenparkbeheer, dat TDS ondersteunt. Het is onze taak om de vloot te monitoren, draaiende te houden en inzicht te geven in de kosten. De uptime van de voertuigen moet zo hoog mogelijk zijn. Bij pech nemen wij contact op met de chauffeur en helpen hem of haar snel weer op weg. Dit proberen we in eerste instantie telefonisch, anders zijn onze monteurs snel ter plaatse om het probleem op te lossen."

Mahmut Mobassit, eTruck Director, BYD Europe BV, zei: "We zijn er trots op dat BYD eTrucks is geselecteerd door zo'n bekende naam als TDS en ook vanwege de rol die ze zullen spelen bij het leveren van zo'n belangrijke emissievrije bezorgservice voor Ikea te Amsterdam. Stil, schoon en veilig, onze BYD ETM6 eTrucks omarmen een nieuw tijdperk in elektrisch aangedreven commercieel vervoer, zonder concessies te doen aan prestaties, efficiëntie en bruikbaarheid. Samen met onze partner in Nederland, Bluekens EV, zijn we verheugd om TDS te ondersteunen met een uitgebreide aftersalesservice en fleetmanagementoplossing om de operationele efficiëntie voortdurend te verbeteren, in de wetenschap dat onze eTrucks milieuvriendelijk zijn.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden