Clicky

 
Transport Online - Nederlandse matroos kan in Belgische haven boosterprik halen

Nederlandse matroos kan in Belgische haven boosterprik halen

Nederlandse matroos kan in Belgische haven boosterprik halen
06-12-2021 19:58 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - Nederlands en andere buitenlands scheepvaartpersoneel kan in Belgische havens een boosterprik krijgen. De extra inenting, bedoeld om de afweer wakker te schudden, moet voorkomen dat het virus weer de kop opsteekt bij deze risicogroep.

België is al veel verder met de boostervaccinaties dan Nederland. Van iedere vijf volwassen Belgen heeft er nu één zo'n herhalingsprik gehad. Vanaf dinsdag komen ook gezonde mensen onder de 65 aan de beurt.

Het meeste scheepvaartpersoneel is ingeënt met het Janssen-vaccin, waarvan het effect al na een paar maanden afneemt. Menig opvarende van schepen die België aandoen is zelfs helemaal niet gevaccineerd. Ze komen bijvoorbeeld uit landen waar de vaccinatiegraad een stuk lager ligt, zoals Oekraïne, de Filipijnen en Indonesië. Omdat ze op zee dicht op elkaar leven, kan het virus gemakkelijk om zich heen grijpen.

Belgische en buitenlandse zeevarenden kunnen sinds maandag een booster halen in Antwerpen en Zeebrugge. Wie nog niet volledig is ingeënt, kan alsnog aankloppen voor een eerste of tweede prik.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden