Clicky

 
Transport Online - Informateurs: partijen willen voor kerstreces coalitieakkoord

Informateurs: partijen willen voor kerstreces coalitieakkoord

Informateurs: partijen willen voor kerstreces coalitieakkoord
06-12-2021 17:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - VVD, D66, CDA en ChristenUnie streven ernaar om nog vóór het kerstreces een coalitieakkoord te presenteren. Dat laten informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens de informateurs zijn er sinds eind november "goede vorderingen gemaakt". De partijen willen voor eind volgende week hun akkoord presenteren "zodat daarover een debat in de Kamer kan worden gevoerd", schrijven ze.

Als er in de komende twee weken een coalitieakkoord ligt, betekent dat nog niet dat er ook voor de feestdagen een nieuw kabinet op het bordes staat. De verwachting is dat de zoektocht naar en aanstelling van nieuwe bewindspersonen na de presentatie van een akkoord nog enkele weken in beslag zal nemen.

In de Tweede Kamer klinkt veel kritiek over de lange duur van de vorming van een nieuwe coalitie, omdat allerlei belangrijke kwesties op de lange baan zijn of alsnog worden geschoven. De afgelopen maanden hebben de vier partijen hun onderhandelingen met stilte omgeven. Enkele keren is het overleg gevoerd op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum. De meeste gesprekken waren in overheidsgebouw Het Logement in Den Haag.

Het is volgende maand een jaar geleden dat het kabinet-Rutte III zijn ontslag indiende, als gevolg van de toeslagenaffaire. De al geplande landelijke verkiezingen waren bijna negen maanden geleden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats