Clicky

 
Transport Online - Eerste Iveco trekkers voor Vos Transport Group

Eerste Iveco trekkers voor Vos Transport Group

Eerste Iveco trekkers voor Vos Transport Group
06-12-2021 13:56 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEVENTER - Twee nieuwe IVECO’s van het type S-WAY met als credo 'uw thuis weg van huis' zijn in gebruik genomen bij de locatie in Deventer van Vos Transport. Met een gloednieuwe cabine, en volgens de leverancier uitstekende brandstofefficiëntie en geavanceerde technologie en connectiviteit, is dit voor Vos Transport een mooie toevoeging aan het wagenpark. De trekker is ontworpen om bestuurders een uitstekend leven te bieden aan boord en biedt volgens Iveco een winnende oplossing aan het bedrijf door zijn competitiviteit en Total Cost of Ownership.

De trekker is ontworpen naar de behoefte van de chauffeur en dat is voor Vos belangrijk. Deze is ruim en rijk aan comfortfuncties en geavanceerde technologieën. De IVECO S-WAY is 100% verbonden wat voor het wagenparkbeheer interessant is. Dankzij de geavanceerde connectiviteit hebben de chauffeurs altijd contact met hun fleet manager, IVECO-ondersteuningsspecialisten en dealernetwerk, zodat indien noodzakelijk er snel geschakeld kan worden.

"Wij maken gebruik van High SCR. Dat betekent dat de motor geschoond wordt (op basis van de emissie eisen) met alleen AdBlue en er geen sprake is van regenereren", aldus Vos Transport. Ook heeft de trekker alle benodigde veiligheidsfeatures en voldoet aan de laatste “crash test”.

"We hebben, door hetgeen ons verteld is, erg hoge verwachtingen en gaan met deze twee trekkers testen of deze verwachtingen waar worden gemaakt en we zullen ze testen wat hun prestatie is als we HVO100 gaan gebruiken. Deze brandstof zetten we grootschalig in om onze routes naar Scandinavië te verduurzamen", aldus Jules Menheere, Managing Director van de Vos Transport Group.

Na circa één maand vindt de officiële IVECO Driver Training plaats op basis van learning on the job. De chauffeurs krijgen vanuit de IVECO Driver Academy tips en tricks om de inzet te optimaliseren en het chauffeurs comfort te verhogen. Hiermee zijn veilige, plezierige en zuinige kilometers gegarandeerd. Dit sluit goed aan bij het chauffeur trainings programma van de Vos Transport Group waarbij zuinige kilometers, dus zo weinig mogelijk CO2 uitstoot, een belangrijk aandachtspunt zijn.

Naast het duurzame karakter passen de trekkers ook binnen de bedrijfsfilosofie om chauffeurs zoveel mogelijk in een trekker te laten rijden waar ze trots op zijn. "We hebben Daf, Scania en Mercedes fanaten en als deze Iveco trekkers performen naar verwachting kunnen we straks ook onze Iveco fanaten bedienen. Zo kunnen ze extra trots de weg op. Dat onze medewerkers met een goed gevoel op pad kunnen en zo bij de klanten komen zien wij als belangrijk uitgangspunt voor de komende jaren", aldus Jules Menheere.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden