Clicky

 
Transport Online - 200ste Volvo Truck voor Stam Transport is een unieke 25 jaar editie

200ste Volvo Truck voor Stam Transport is een unieke 25 jaar editie

200ste Volvo Truck voor Stam Transport is een unieke 25 jaar editie
06-12-2021 13:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WAALWIJK - Speciaal ter ere van het 25-jarig bestaan van Stam Transport BV hebben de zoons van eigenaar Gerrit Stam ervoor gekozen om, uit een serie van zestien nieuwe Volvo FH’s, één trekker extra speciaal te maken. Een unieke Volvo FH 500pk 4x2 Turbo Compound trekker met special paint van een historische Volvo truck uit de vloot.

Familiebedrijf

Stam Transport is een echt familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt in Sprang-Capelle. Gerrit Stam, algemeen directeur, heeft het transportbedrijf in 1996 overgenomen van zijn vader Ad Stam. De samenwerking met BAS Truck Center ‘stamt’ zelfs al van voor deze tijd. Destijds met acht trucks in de vloot, maar inmiddels uitgebouwd tot een transportbedrijf met 65 unieke trucks.

Het bedrijf is voornamelijk actief in het transport van los gestorte producten, wat uitgevoerd wordt met kippers en walking floors, maar zet daarnaast ook LZV’s in voor het vervoer van containers van en naar Rotterdam en Antwerpen.

Sinds 2008 heeft Stam Transport een locatie met warehouse en overslagcapaciteit op industrieterrein Haven in Waalwijk. Alle Volvo trekkers en het getrokken materieel hebben een reparatie en onderhoudscontract met BAS Truck Center Tilburg als thuisbasis.

‘Altijd gaan’

Er zit nog veel ambitie in het bedrijf. Ook de derde generatie zit er al volop in en bruist van de energie. Zoons Ralph en Adwin Stam zijn inmiddels al jaren zeer actief betrokken in het bedrijf. Zij organiseren de planning en directe aansturing en Adwin is daarnaast ook nog met regelmaat zelf op de baan. Het rijden zit in zijn bloed. Dochter Kimberly is druk in de weer op de binnendienst.

Transport zit diepgeworteld in deze transportfamilie. ‘Altijd gaan’ is het motto. Dat motto klinkt door tot in alle gelederen van de organisatie. "Door de gedrevenheid en inzet van al onze medewerkers kunnen we onze klanten de beste en snelste service bieden. Doordat we altijd op hen kunnen vertrouwen hebben we Stam Transport in de afgelopen 25 jaar kunnen laten groeien tot waar we nu staan. Daar ben ik iedereen erg dankbaar voor", aldus Gerrit.

Jubileumtruck

Door de geleidelijke bedrijfsoverdracht is Gerrit zelf ook steeds vaker achter het stuur te vinden. Het liefst in een Volvo Truck. Om te vieren dat het bedrijf dit jaar 25 jaar bestaat, besloten de zoons om één truck extra speciaal te maken. Een jubileumtrekker, speciaal voor pa en de 200ste Volvo truck voor het bedrijf.

Een prachtige Volvo FH 500pk 4x2 Turbo Compound trekker met veel luxe accessoires zoals traanplaat, chromen uitlaatsysteem en als klap op de vuurpijl een special paint op de achterzijde van de cabine van de historische Volvo Trucks uit de vloot van Stam Transport. Hiermee kan Gerrit de komende jaren veel mooie kilometers gaan maken en ‘altijd gaan’!

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,474
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden