Clicky

 
Transport Online - PvdA en GroenLinks presenteren plannen voor samenwerking

PvdA en GroenLinks presenteren plannen voor samenwerking

PvdA en GroenLinks presenteren plannen voor samenwerking
06-12-2021 10:09 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - PvdA en GroenLinks presenteren maandag hun plannen voor een intensievere samenwerking de komende jaren. Ze gaan naar eigen zeggen een "progressieve alliantie" vormen.

Ook zal duidelijk worden hoe beide fracties in de Tweede Kamer samen verder gaan. Daar zitten de partijen geregeld samen om tafel om hun plannen op elkaar af te stemmen. Er zal geen fractiefusie worden aangekondigd.

Bij de kabinetsformatie trokken PvdA en GroenLinks samen op. Ze wilden alleen samen deelnemen aan een nieuw kabinet. Dat leidde er mede toe dat ze buiten de formatie bleven. Zowel VVD als CDA wilde niet met twee linkse partijen in een nieuwe coalitie gaan zitten.

Nauwer samenwerken

Al jaren wordt er gesproken over een mogelijke fusie van de linkse partijen in de hoop meer kiezers te trekken. Bij de laatste verkiezingen bleef de PvdA met negen zetels gelijk, terwijl GroenLinks zes zetels verloor en op acht uitkwam.

Maar een samensmelting van beide partijen zit er voorlopig nog niet in. De leden van de PvdA riepen de leiding op een partijbijeenkomst onlangs wel op om nauwer te gaan samenwerken met GroenLinks.

Tweede Kamerlid Bart Snels stapte kort geleden uit de fractie van GroenLinks. Hij kon zich niet vinden in de samenwerking met de PvdA.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden