Clicky

 
Transport Online - FNV tevreden met actie tegen onveiligheid op buslijn Ter Apel

FNV tevreden met actie tegen onveiligheid op buslijn Ter Apel

FNV tevreden met actie tegen onveiligheid op buslijn Ter Apel
05-12-2021 23:31 | Stakingen | auteur ANP

TER APEL - FNV Streekvervoer is tevreden met de actie van buschauffeurs die werken op de Qbuzz-lijnen 72 en 73 tussen Emmen en Ter Apel. De buschauffeurs voerden de afgelopen drie dagen actie voor een veilige werkplek door haltes in Ter Apel over te slaan.

"Bijna iedereen heeft meegedaan, dus het stemt ons positief dat de actiebereidheid hoog is. Het laat ook zien dat buschauffeurs er echt klaar mee zijn", reageert Edwin Kuiper, vakbondsbestuurder van FNV Streekvervoer.

Volgens FNV Streekvervoer hebben de chauffeurs op de buslijnen tussen Emmen en Ter Apel al jaren last van geweld en intimidatie. Passagiers weigeren te betalen en proberen dan met geweld toch in de bus te komen. Het zou volgens FNV vooral gaan om mensen die asiel aanvragen in Nederland maar geen kans maken op een verblijfsstatus omdat ze uit een veilig thuisland komen.

Beveiliging

De buschauffeurs eisen van Qbuzz meer beveiliging op de bussen en bij de haltes om geweldsincidenten tegen te gaan. Het busbedrijf is nog niet concreet ingegaan op die eisen, zegt Kuiper. "We gaan door met onze strijd. Als de maatregelen niet snel genoeg komen gaan we ons beraden op andere acties."

Een woordvoerder van Qbuzz zegt eerst een eigen onderzoek naar de situatie op de lijnen tussen Emmen en Ter Apel af te wachten. Wel wil Qbuzz samen met alle betrokken partijen kijken of een directe pendelbus tussen station Emmen en het azc in Ter Apel de hele dag door kan gaan rijden. "Dat zal al een groot deel van de pijn wegnemen", aldus een woordvoerder van Qbuzz. "We moeten dan wel eerst financiering van het ministerie afwachten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden