Clicky

 
Transport Online - Verstappen: dit is geen Formule 1

Verstappen: dit is geen Formule 1

Verstappen: dit is geen Formule 1
05-12-2021 21:09 | Sport | auteur ANP

DJEDDA - Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden kort na de Grote Prijs van Saudi-Arabië een uiteenlopende lezing over hun botsing in de slotfase van de race. Verstappen wilde naar eigen zeggen de eerste plek teruggeven aan Hamilton, nadat hij een bocht had afgesneden. "Ik wilde hem voorbij laten en ging naar rechts, maar hij haalde me niet in", aldus de Nederlander. "Toen raakten we elkaar. Ik snap echt niet wat daar gebeurde."

Hamilton, die uiteindelijk de race in Djedda won, was naar eigen zeggen nogal verrast door de manoeuvre van Verstappen. "Ik begrijp niet waarom hij ineens op zijn rem ging staan. Ik reed achterop bij hem en toen ging hij weer door. Later hoorde ik dat hij me voorbij had willen laten."

Verstappen kreeg voor het afsnijden van de bocht een tijdstraf van 5 seconden van de wedstrijdleiding en liet zijn Britse rivaal daarna alsnog passeren. "Ongelooflijk wat hier vandaag gebeurde. Dit is voor mij niet de Formule 1, er worden te veel straffen uitgedeeld", zei Verstappen over de boordradio, nadat hij te horen had gekregen dat hij was uitgeroepen tot 'driver of the day'. "Gelukkig hebben de fans in ieder geval genoten."

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • R. van Heur
  R. van Heur
 • J.Roeland
  Wolter Koops
 • J.Roeland
  SCHAVEMAKER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden