Clicky


Burgemeester sluit juwelier in Amsterdam na explosies

Burgemeester sluit juwelier in Amsterdam na explosies
05-12-2021 18:02 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De juwelierszaak aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam waar zaterdag een explosie was, is zondag op last van burgemeester Femke Halsema voor onbepaalde tijd gesloten. Op 2 maart dit jaar was er ook een explosie bij de juwelier.

Bij de ontploffing zaterdagochtend rond 04.40 uur vielen geen gewonden, wel was er veel schade aan het winkelpand. Uit het politieonderzoek blijkt dat de knal vermoedelijk werd veroorzaakt door vuurwerk in combinatie met een nog onbekende brandbare vloeistof.

Er is niemand in de winkel geweest, en vooralsnog lijkt er niets buit te zijn gemaakt. De politie houdt rekening met verschillende scenario's. Zo zou het kunnen gaan om een poging tot een overval, maar het zou ook een "waarschuwing vanuit het zware criminele circuit" geweest kunnen zijn, bedoeld als afpersing of dreiging.

Onveiligheid en angst

Volgens de burgemeester hadden er bij de explosie slachtoffers kunnen vallen. Ook leveren de incidenten gevoelens van onveiligheid en angst onder omwonenden op, aldus Halsema.

"Gezien het feit dat gericht op dit pand herhaaldelijk sprake is van een explosief die is afgegaan, is het risico op herhaling te groot", aldus de burgemeester. "Een periode van rust is nodig om de openbare orde te herstellen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions