Clicky

 
Transport Online - Codeshare tussen Qatar Airways en RwandAir

Codeshare tussen Qatar Airways en RwandAir

Codeshare tussen Qatar Airways en RwandAir
04-12-2021 10:15 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Hamad International Airport (HIA) in Doha verwelkomt nieuwe directe vluchten van Rwanda naar Qatar, dankzij de codeshare-overeenkomst tussen Qatar Airways en RwandAir.

RwandAir voert sinds 1 december 2021 drie vluchten per week uit tussen Kigali en Doha in codeshare met Qatar Airways. De overeenkomst tussen beide nationale luchtvaartmaatschappijen biedt reizigers wereldwijd meer keuze, meer comfort en een betere connectiviteit op Hamad International Airport, onlangs uitgeroepen tot 'Best Airport in the World 2021' door Skytrax.

De nieuwste samenwerkingsovereenkomst verbindt Afrika verder met de wereld en stelt passagiers vanaf de luchthaven Hamad International Airport in staat om naadloos te reizen naar meer dan 25 bestemmingen in Afrika, Europa en Azië. Passagiers van Qatar Airways kunnen gebruik maken van deze samenwerking en kiezen uit drie vluchten per week op rwandair.com door hun Qmiles te gebruiken.

Hamad International Airport biedt internationale reizigers een vlotte connectiviteit dankzij haar strategische ligging. 80% van de wereldbevolking kan met een vlucht van 6 uur vliegen naar de beste luchthaven ter wereld. Hamad International Airport biedt een uitgebreid cultureel, winkel- en horeca-aanbod en bovendien een veilige en efficiënte luchthavenervaring.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: “Onze samenwerking met Rwanda en RwandAir groeit en is van blijvende aard. Wij zijn zeer betrokken bij het succes van de luchtvaartmaatschappij en zetten ons in om deze nieuwe route van Kigali naar onze hub in Doha te doen slagen. We verwelkomen RwandAir als de nieuwste uitbreiding op het vlak van luchtvaartmaatschappijen op Hamad International Airport, een mooie verwezenlijking binnen de uitbreiding van de routes van RwandAir en het herstel van het internationale luchtverkeer via de luchthaven van Qatar."

Mevrouw Yvonne Makolo, CEO van RwandAir, voegt daaraan toe: "RwandAir is trots op de samenwerking met Qatar Airways, die als katalysator zal dienen voor een verder herstel en een bewijs is van onze inzet om de reiservaring van onze klanten te verbeteren.”

"De samenwerking zal zorgen voor een betere verbinding naar Qatar en naar bestemmingen wereldwijd, binnen het routenetwerk van Qatar Airways, zodat onze klanten vanuit Kigali een veel ruimere keuze aan routes krijgen."

De overeenkomst komt ook voort uit het engagement voor het welzijn en de veiligheid van de passagiers. Eerder dit jaar werd RwandAir de eerste luchtvaartmaatschappij in Afrika die de ‘Diamond’ norm heeft behaald in de Airline Passenger Experience Association (APEX) Health Safety audit in samenwerking met SimpliFlying.

Met een duidelijke focus op een veilige en comfortabele luchthavenervaring, heeft Hamad International Airport zich voortdurend aangepast aan de veranderende reis- en gezondheidseisen. De luchthaven heeft innovatieve technologieën geïmplementeerd om een veilige reis voor de reizigers te garanderen. Deze inspanningen hebben ertoe geleid dat Hamad International Airport is uitgeroepen tot 's werelds beste luchthaven in de Skytrax World Airport Awards 2021. De luchthaven van Qatar werd ook verkozen tot "Beste luchthaven in het Midden-Oosten", "Beste luchthaven met 25-35 miljoen passagiers", "Beste luchthavenpersoneel in het Midden-Oosten" in Skytrax klantenenquêtes. De luchthaven werd verder erkend voor haar "COVID-19 Airport Excellence" tijdens de huidige pandemie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats