Clicky

 
Transport Online - Zanger Arie Ribbens overleden

Zanger Arie Ribbens overleden

Zanger Arie Ribbens overleden
03-12-2021 15:31 | Showbizz | auteur ANP

DEN HAAG - Zanger Arie Ribbens, bekend van nummers als Polonaise Hollandaise en Brabantse nachten zijn lang, is vrijdag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn platenmaatschappij DFM vrijdag bekendgemaakt. De zanger achter vele carnavalskrakers kampte al jaren met gezondheidsproblemen.

In 2015 moest de Brabantse feestzanger noodgedwongen stoppen met zingen als gevolg van beschadigde stembanden. Ribbens kreeg in 2009 longkanker. In 2016 werd de ziekte opnieuw bij hem geconstateerd.

Ribbens brak in 1980 door met de carnavalskraker Brabantse nachten zijn lang. Dertig jaar lang bleef hij singles en albums uitbrengen, waaronder ook hits als Polonaise Hollandaise (met de gevleugelde kreet "Bij Hoevelaken linksaf").

Ondanks zijn feestrepertoire hield de in Eindhoven geboren Ribbens helemaal niet van carnaval. Hij had liever een aandachtig luisterend publiek willen hebben, zo zei hij in 2010 tegen de Volkskrant. Zo’n hossende massa vond Ribbens niet erg inspirerend, al was hij niet gefrustreerd. Zijn laatste album, Een nieuwe weg, kwam in 2013 uit.

Ribbens trad ook op met Sjoukje Smit als duo Mouth & MacNeal, als vervanger van de oorspronkelijke Mouth, Willem Duyn, die in 2004 overleed.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden