Clicky

 
Transport Online - Tandartspraktijken in Oost-Nederland doelwit van inbrekersbende

Tandartspraktijken in Oost-Nederland doelwit van inbrekersbende

Tandartspraktijken in Oost-Nederland doelwit van inbrekersbende
03-12-2021 12:17 | Misdaad | auteur Redactie

ENSCHEDE - Verschillende tandartspraktijken in Oost-Nederland zijn slachtoffer geworden van inbrekers. In drie van de vier gevallen werd dure apparatuur weggenomen. De schade loopt per geval in de tienduizenden euro’s. In één week tijd was het raak in Weerselo, Zwolle, Enschede en Hengelo, meldt de politie.

In Weerselo werd op vrijdagochtend 26 november duidelijk dat er tussen 23:30 uur en 06:30 uur was ingebroken bij een Tandheelkundig Centrum aan de Holtwijkerstraat. De deur werd geforceerd en er was dure apparatuur weggenomen. Een dag later, op zaterdag 27 november, werd een tandartspraktijk aan de Vrouwenlaan in Zwolle slachtoffer. Rond 20:00 uur ’s avonds werd er ingebroken. Er werd door de politie direct buurtonderzoek verricht, maar helaas zonder resultaat.

Op maandagmorgen 29 november werd duidelijk dat er bij een tandartsenpraktijk aan de Roessinghsbleekweg in Enschede was geprobeerd in te breken. Deze inbraak slaagde niet en hier bleef het dus bij een poging. Op woensdagochtend 1 december kwamen medewerkers van een tandartspraktijk aan de Wolter ten Catestraat in Hengelo erachter dat ook zij slachtoffer waren geworden, ergens in de voorgaande avond, nacht of vroege ochtend.

Tandartsen worden vaker slachtoffer van inbrekers die het gemunt hebben op dure apparatuur. De politie heeft het vermoeden dat dit in veel gevallen verband houdt met mobiel banditisme. Het gaat dan om bendes die internationaal opereren en in een korte periode toeslaan op meerdere plekken in een regio. De kans is dus reëel dat de apparatuur naar het buitenland wordt gebracht, aldus de politie.

De politie roept getuigen van de inbraken op om zich te melden. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden