Clicky

 
Transport Online - Van Moer Logistics beantwoordt noodkreet van 612 gezinnen uit Groot Grimbergen met routeaanpassing vrachtwagens

Van Moer Logistics beantwoordt noodkreet van 612 gezinnen uit Groot Grimbergen met routeaanpassing vrachtwagens

Van Moer Logistics beantwoordt noodkreet van 612 gezinnen uit Groot Grimbergen met routeaanpassing vrachtwagens
03-12-2021 10:53 | Transport | auteur Redactie

GROOT GRIMBERGEN(B) - De inwoners van het Belgische Groot Grimbergen ondervonden sinds eind vorig jaar overlast van het doorgaand vrachtverkeer in hun buurt, tot inwoner Geert Roelants een persoonlijke e-mail schreef naar Jo Van Moer, eigenaar en CEO van het gelijknamige transportbedrijf. Het bedrijf trad samen met de bewoners onmiddellijk in gesprek met zijn partners om een routeaanpassing door te voeren waarmee de overlast op korte termijn sterk werd gereduceerd.

Sinds eind vorig jaar merkten de buurtbewoners een sterke toename op van het vrachtverkeer in hun straten waarbij het doorgaand verkeer voor overlast zorgde zoals aardtrillingen, hoge geluidsgolven en gevaarlijke verkeerssituaties. 612 gezinnen ondertekenden een petitie met een uitdrukkelijke vraag naar trager en veiliger goederentransport in Groot Grimbergen. Enkele buurtbewoners namen ook contact op met het lokale bestuur om het probleem aan te kaarten, maar die gesprekken liepen helaas op niets uit.

Eind september besloot inwoner Geert Roelants om de zaken over een andere boeg te gooien. Dankzij verschillende tellingen van buurtbewoners was gekend dat een groot aantal van de vrachtwagens afkomstig waren van de logistieke dienstverlener Van Moer Logistics, waarbij Roelants vervolgens een persoonlijke e-mail richtte naar Jo Van Moer, eigenaar en CEO van het bedrijf.

Geert Roelants: “Op een avond nam ik uitgebreid de tijd om de situatie toe te lichten in een e-mail aan de eigenaar, niet wetende of de e-mail gelezen zou worden en of ik er enige reactie op mocht verwachten. Tot mijn verbazing werd ik enkele dagen later opgebeld door iemand uit het management team van Van Moer Logistics.”

Jo Van Moer: “De situatie was ons helaas onbekend en we hebben geen seconde getwijfeld om in gesprek te treden met de buurtbewoners. In samenspraak met hen hebben we het probleem op tafel gelegd bij onze lokale afdeling en onze partner in Grimbergen wiens distributiecentrum we bevoorraden. We vinden het namelijk van groot belang om een goede relatie op te bouwen en te behouden met al onze stakeholders. Voor ons is dat ook een element van duurzaam ondernemen.”

Samen met de buurtbewoners en de uitbater van het distributiecentrum onderzocht het logistiek bedrijf de opties om de overlast te reduceren, waarbij men een alternatieve route voor de vrachtwagens uitstippelde. Sinds oktober volgen de vrachtwagens van Van Moer Logistics dan ook de nieuwe route om de containers van en naar het distributiecentrum te transporteren. Om Cargovil ter bereiken neemt het vrachtverkeer voortaan de A12 richting Brussel via de Brusselse ring, waarna men vervolgens op de E19 richting Antwerpen de afrit Brucargo neemt en zo via de Woluwelaan in Cargovil aankomt.

De inwoners zijn opgelucht dat er dankzij de open gesprekken tussen de buurt en de plaatselijke industrie een oplossing uit de bus gekomen is die op korte termijn uitgevoerd werd.

“Het is weer aangenamer wonen, ontspannen én slapen in onze straten”, aldus Geert Roelants. “We zijn onder de indruk van de opbouwende feedback, het initiatief en het aanpassingsvermogen op korte termijn van Van Moer Logistics. We willen hen dan ook oprecht bedanken voor de inspanningen en hopen dat ook de andere transporteurs dit voorbeeld zullen volgen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,131
Diesel1,803

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats