Clicky


Havenbedrijf Rotterdam start samenwerking met drie kansrijke maritieme bedrijven

Havenbedrijf Rotterdam start samenwerking met drie kansrijke maritieme bedrijven
02-12-2021 16:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Uit het jaarlijkse innovatieprogramma PortXL start het Havenbedrijf Rotterdam een concrete verkenning tot samenwerking met drie scale-ups. De producten van deze veelbelovende bedrijven variëren van monitoring en onderzoek van waterkwaliteit tot slimme inzichten in de technologische prestaties van schepen.

Samen met zeven andere start-ups en scale-ups doorliepen deze ondernemingen het programma PortXL, waarbij innovaties van over de hele wereld naar Rotterdam worden gehaald om daar hun initiatief verder te laten groeien. De Rotterdamse haven is een broedplaats voor vernieuwing. Havenbedrijf Rotterdam onderzoekt de komende periode of deze bedrijven kunnen bijdragen aan het veiliger, efficiënter en duurzamer maken van de Rotterdamse haven.

TechBinder

TechBinder is ontstaan na een pilot tussen Damen Shipyards en Schneider Electric. TechBinder biedt inzicht in de technologische prestaties van schepen door een mix van bewezen asset-monitoring-technologieën uit de industrie en IoT (Internet of Things). Werven en rederijen zijn zodoende in staat mankementen te voorkomen en kunnen prestaties van de schepen verbeteren. Het Havenbedrijf bekijkt de komende periode hoe de producten en kennis van TechBinder waarde kan toevoegen rondom het beheer en optimalisatie van haar eigen patrouillevaartuigen.

Water Insight

Water Insight is gespecialiseerd in monitoring en onderzoek van waterkwaliteit. Het bedrijf heeft zowel expertise in het verwerken van satellietgegevens voor grote oppervlakken als in lokale optische metingen voor gedetailleerd inzichten. Voor het verzamelen van lokale metingen ontwikkelde Water Insight een eigen scanner: de WISP-3. Het Havenbedrijf Rotterdam en Water Insight bekijken de komende periode of sedimentverspreiding van specifieke baggertechnologie in kaart kan worden gebracht.

i4sea

Door klimaatverandering krijgen we in toenemende mate extreme weersomstandigheden. i4sea ontwikkelt nauwkeurige modellen die voorkennis bieden over de toestand van getijden, stromingen, golven, wind en neerslag op hyperlokaal niveau en geeft advies over de voorspelde impact van het weer op de operaties van onder meer terminals en loodsen. De komende periode wordt onderzocht of deze informatie waarde toevoegt aan de nautische verkeersbegeleiding.

PortXL is de eerste Port Accelerator ter wereld en uniek in zijn soort, met een mondiaal netwerk dat bestaat uit toonaangevende bedrijven en experts. PortXL scout wereldwijd naar start-ups en scale-ups in de sectoren Groene Energie, Maritiem, Logistiek en Procesindustrie. Het ecosysteem van PortXL bestaat uit start-ups en scale-ups, investeerders en partners, en marktleiders zoals hoofdpartners Van Oord en Havenbedrijf Rotterdam, alsook partners Mammoet, Vopak, Boskalis, Shell, Oceanco, Deltares, Gemeente Rotterdam, Ampelmann, North Sea Port, InnovationQuarter en Provincie Zuid-Holland. PortXL is in 2015 opgericht. Tot nu toe zijn tien programma's uitgevoerd, zijn meer dan 100 start-ups en scale-ups verder geholpen en werd de ondertekening van meer dan 220 contracten gefaciliteerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions