Clicky

 
Transport Online - Groot snelwegproject Oostenrijk geschrapt vanwege milieu

Groot snelwegproject Oostenrijk geschrapt vanwege milieu

Groot snelwegproject Oostenrijk geschrapt vanwege milieu
01-12-2021 16:24 | Weer en Verkeer | auteur ANP/DPA

WENEN - De Oostenrijkse minister voor klimaatbescherming schrapt een groot snelwegproject ten noorden van de hoofdstad Wenen vanwege zorgen over de impact op het milieu. Ook de bouw van een snelweg elders in het land wordt afgeblazen, maakte minister Leonore Gewessler bekend, die naast klimaat ook verantwoordelijk is voor onder meer mobiliteit.

Met de bouw van de snelweg van 19 kilometer lang ten noorden van Wenen was een bedrag gemoeid van bijna 2 miljard euro. De snelweg zou voor ongeveer de helft van die lengte lopen via een tunnel onder een natuurgebied. Maar volgens Gewessler voldoet de snelweg niet aan bepaalde normen, waarbij wordt gekeken naar economische voordelen en de impact op het milieu.

"Ik wil niet over twintig jaar moeten zeggen dat we miljarden aan belastinggeld hebben begraven en cement over onze toekomst hebben gestort", aldus de minister. Zij stelt dat nieuwe wegen leiden tot meer verkeer.

De Weense burgemeester Michael Ludwig heeft felle kritiek op het besluit. Hij zegt dat de levenskwaliteit van mensen wordt geraakt en dat er juist meer files ontstaan, met meer uitstoot. "Het laatste woord is hier nog niet over gezegd", aldus Ludwig.

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions