Clicky

 
Transport Online - Truckdivisie Daimler is nu zelfstandig bedrijf

Truckdivisie Daimler is nu zelfstandig bedrijf

Truckdivisie Daimler is nu zelfstandig bedrijf
01-12-2021 13:30 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/DPA

STUTTGART - De truck- en bussendivisie van het Duitse autoconcern Daimler, moeder van Mercedes-Benz, is woensdag een zelfstandig bedrijf geworden. De afsplitsing van Daimler Truck is afgerond en volgende week vrijdag gaat het nieuwe bedrijf naar de aandelenbeurs van Frankfurt.

"Vanaf nu zijn we onafhankelijk", schreef Daimler Truck in een tweet. Het bedrijf telt meer dan 100.000 werknemers en is een van de grootste fabrikanten van vrachtwagens en bussen ter wereld. Door zelfstandig verder te gaan moet onder meer de winstgevendheid worden vergroot. De truckdivisie was vorig jaar goed voor een omzet van circa 35 miljard euro.

De aandeelhouders van Daimler stemden begin oktober in met de afsplitsing. Zij krijgen aandelen in het nieuwe bedrijf. Daimler behoudt een belang van 35 procent in de vrachtwagenbouwer. Het voormalige moederconcern zal dan begin februari worden omgedoopt tot Mercedes-Benz.

Volkswagen stootte in 2019 zijn truck- en bussendivisie met merken als MAN en Scania al af in een apart beursgenoteerd bedrijf met de naam Traton. Traton is ook aan de Duitse beurs genoteerd.

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden