Clicky

 
Transport Online - Elanders neemt Eijgenhuijsen Exploitatie en Eijgenhuijsen Precisievervoer over

Elanders neemt Eijgenhuijsen Exploitatie en Eijgenhuijsen Precisievervoer over

Elanders neemt Eijgenhuijsen Exploitatie en Eijgenhuijsen Precisievervoer over
01-12-2021 09:43 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

RUURLO - Elanders neemt Eijgenhuijsen Exploitatie BV en haar dochteronderneming Eijgenhuijsen Precisievervoer BV over. Daarmee versterkt de Zweedse groep haar divisie Supply Chain Solutions. Eijgenhuijsen wordt samengevoegd met Elanders’ logistieke dochterbedrijf LGI Netherlands.

Eijgenhuijsen Precisievervoer is een particuliere onderneming met een historie van meer dan honderd jaar. De hofleverancier, gevestigd in Ruurlo, is een toonaangevende speler op het gebied van apparatentransport. Eijgenhuijsen biedt daarbij een uitgebreid palet aan diensten, inclusief assemblage en installatie van geavanceerde technische apparatuur. Dat doet het bedrijf onder meer voor de grafische industrie, de office markt, de medische sector, ICT, horeca en retail.

Die activiteiten sluiten goed aan bij die van LGI Netherlands, onderdeel van Elanders Group. In Nederland heeft LGI drie grote warehouses, op strategische logistieke locaties in Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam. Daarvandaan worden met name Europese bestemmingen beleverd voor de B2B- en B2C-markt. LGI Nederland beschikt over een expeditieafdeling voor zeevracht en luchtvracht. De luchtvracht wordt door het eigen kantoor in Nieuw-Vennep (vlak bij Schiphol) afgehandeld. Daarnaast verzorgt LGI Netherlands diverse douanediensten voor klanten.

Dankzij de overname van Eijgenhuijsen kan LGI Netherlands voortaan meer oplossingen op maat bieden voor speciaal transport, en alle waarde toevoegende activiteiten voor hightech-apparatuur. Van installatie en instructie tot en met retourenlogistiek. Daarmee kunnen bestaande en nieuwe klanten uit sectoren waarin LGI Netherlands sterk is een nóg betere dienstverlening verwachten. Dat biedt kansen voor verdere groei in onder meer industrie, elektronica en healthcare & life science.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden