Clicky


Duitse politiek flirt met algemene vaccinatieplicht

Duitse politiek flirt met algemene vaccinatieplicht
30-11-2021 17:00 | Coronavirus | auteur ANP

BERLIJN - Steeds meer Duitse politici willen een algemene vaccinatieplicht in de strijd tegen het coronavirus. Ook toekomstig regeringsleider Olaf Scholz heeft zich er positief over uitgelaten, melden Duitse media.

De sociaaldemocratische politicus, die binnenkort Angela Merkel wil opvolgen als bondskanselier, zou er als afgevaardigde in het parlement mee instemmen. Scholz zou dat hebben gezegd tijdens spoedberaad met Merkel en de leiders van de zestien deelstaten over onder meer de nieuwe Omikron-coronavariant. Hij ziet het liefst een partijoverschrijdend initiatief om vaccineren verplicht te maken, met een invoering eind februari.

Volgens gezondheidsminister Jens Spahn zijn tot het einde van dit jaar nog zeker 50 miljoen prikken beschikbaar. Ook wordt geprobeerd er nog meer te krijgen, zo zei hij op de vraag tijdens het overleg of er wel genoeg vaccins beschikbaar zijn als er een verplichting komt.

Oostenrijk, buurland van Duitsland, kondigde onlangs als eerste Europese staat een vaccinatieplicht voor iedereen aan. In beide landen zijn in verhouding minder mensen gevaccineerd dan in andere West-Europese landen.