Clicky

 
Transport Online - Groot gat in beveiliging van ruim 150 typen HP-printers

Groot gat in beveiliging van ruim 150 typen HP-printers

Groot gat in beveiliging van ruim 150 typen HP-printers
30-11-2021 16:50 | Misdaad | auteur ANP

Meer dan 150 verschillende printers van het merk HP hebben een groot gat in hun beveiliging. Daardoor kunnen kwaadwillenden binnendringen in het apparaat. Ze kunnen gegevens van de printer zelf lezen, maar ze kunnen ook via de printer toegang krijgen tot het netwerk van de gebruiker. Het is niet bekend of dit gat al is misbruikt.

Het beveiligingsgat zit zowel in printers die bij mensen thuis staan als in printers die in bedrijven worden gebruikt. Bij die laatste groep gaat het om multifunctionele printers, waarmee mensen ook kunnen scannen, kopiëren en faxen. In het geheugen van zo'n apparaat kunnen bijvoorbeeld kopieën van paspoorten zitten, of gevoelige informatie van een bedrijf. Zulke informatie kan voor cybercriminelen heel interessant zijn. Als een hacker via de printer binnendringt in een computernetwerk kan dit worden gebruikt om gijzelsoftware te plaatsen.

Cyberbeveiliger F-Secure heeft het gat ontdekt en HP gewaarschuwd. Dat bedrijf komt dinsdag met een patch, een update om het gat te dichten. Volgens F-Secure is er veel kennis nodig om gebruik te kunnen maken van de kwetsbaarheid, niet elke hacker heeft die vaardigheden, maar ervaren criminelen of cyberspionnen kunnen het gat wel gebruiken voor gerichte aanvallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden