Clicky

 
Transport Online - DB Schenker bestelt bijna 1.500 elektrische Volta Trucks

DB Schenker bestelt bijna 1.500 elektrische Volta Trucks

DB Schenker bestelt bijna 1.500 elektrische Volta Trucks
30-11-2021 12:11 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

FRANKFURT - Slechts enkele dagen na het sluiten van de COP 26-conferentie in Glasgow zijn DB Schenker en Volta Trucks een intensieve samenwerking aangegaan en heeft DB Schenker een bestelling geplaatst van bijna 1.500 volledig elektrische Volta Zero Trucks, de grootste bestelling voor emissievrije vrachtwagens in Europa tot nu toe.

Cyrille Bonjean, Executive Vice President of Land Transport bij DB Schenker in Europa, zei: “We hebben veel uitdagingen te overwinnen op weg naar CO2-neutraliteit. De grootschalige samenwerking met Volta Trucks stelt ons in staat om het tempo van elektrificatie van onze vloot aanzienlijk te verhogen en te investeren in groenere transportoplossingen, brengt ons weer dichter bij ons doel van CO2-neutrale logistiek.”

Essa Al-Saleh, Chief Executive Officer van Volta Trucks bevestigde de overeenkomst met DB Schenker: “Ik ben verheugd DB Schenker als klant van Volta Trucks te mogen verwelkomen. De samenwerking met DB Schenker aan Europa's grootste order voor volledig elektrische vrachtwagens toont het vertrouwen aan dat grote transportbedrijven hebben in ons vermogen om op tijd en met de hoogst mogelijke kwaliteit een emissievrij voertuig van wereldklasse te leveren.”

Als onderdeel van de samenwerking zal DB Schenker in het voorjaar en de zomer van 2022 het eerste prototype van Volta Zero Trucks in echte distributieomstandigheden gaan gebruiken. De bevindingen van deze tests zullen worden verwerkt in de serieproductie van 1.470 voertuigen gebouwd volgens het nieuwe contract van Volta Trucks.

De volledig elektrische 16-tons Volta Zero wordt gebruikt in de Europese terminals van DB Schenker om goederen van distributieknooppunten naar de stadscentra en stedelijke gebieden te vervoeren. Dit is waar het innovatieve ontwerp van het voertuig, de op veiligheid gerichte cabine om kwetsbare weggebruikers te beschermen en de emissievrije aandrijflijn de grootste voordelen bieden. Samen zullen DB Schenker en Volta Trucks de mogelijke toepassingen van de technologie onderzoeken om het aanbod mogelijk uit te breiden. De uitrol begint op tien locaties in vijf landen.

Het partnerschap zal ook gezamenlijk specificaties ontwikkelen voor de eerder aangekondigde 12-tons Volta Zero-variant, waarbij tests ter plaatse worden uitgevoerd om de voertuiginzet van voertuigen en treinbestuurders te versnellen.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden