Clicky

 
Transport Online - Driekwart van de Nederlanders herkent NL-Alert door testbericht

Driekwart van de Nederlanders herkent NL-Alert door testbericht

Driekwart van de Nederlanders herkent NL-Alert door testbericht
30-11-2021 10:31 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Driekwart van de Nederlanders (74 procent) die in het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht ontvingen, herkent hierdoor een NL-Alert bij een echte noodsituatie. Ook informeert meer dan de helft (56 procent) bij anderen of zij datzelfde testbericht hebben ontvangen. Dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Om iédereen te laten ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen, zendt de overheid op maandag 6 december rond 12:00 uur een NL-Alert testbericht uit.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en informeer anderen.

Twee keer per jaar

Elk jaar op de eerste maandag in juni en december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht. Zo weet je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Indien de eerste maandag van de maand op een feestdag valt, wordt het testbericht de eerstvolgende maandag verstuurd. 7 op de 10 Nederlanders die afgelopen jaar het NL-Alert testbericht ontvingen gaven aan dit prettig te vinden. Ook meet de overheid na afloop van de testberichten het bereik van NL-Alert. Het eerste testbericht voor 2022 verzendt de overheid op maandag 13 juni 2022.

Check je mobiel

NL-Alerts ontvang je op je mobiele telefoon. Ook zie je NL-Alerts op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. Ontvang je een NL-Alert op je mobiel, dan hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht. Let wel op, het NL-Alert testbericht kan luid binnenkomen wanneer je je oordopjes of een koptelefoon gebruikt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden