Clicky

 
Transport Online - Omikron bereikt Japan, ondanks ongekend strenge inreisbeperkingen

Omikron bereikt Japan, ondanks ongekend strenge inreisbeperkingen

Omikron bereikt Japan, ondanks ongekend strenge inreisbeperkingen
30-11-2021 10:28 | Coronavirus | auteur ANP

TOKIO - De nieuwe Omikron-variant van het coronavirus heeft ook Japan bereikt. Daar had de regering juist strenge maatregelen genomen om de variant buiten de deur te houden. Het land ging dinsdag op slot voor buitenlanders en er komen ook strengere quarantaineregels voor Japanners die terugkeren uit het buitenland.

De Japanse regering meldt dat de besmette persoon in Namibië is geweest, bericht omroep NHK. Die reiziger zou onlangs zijn aangekomen in Japan. Premier Fumio Kishida heeft de nieuwe inreisbeperkingen die nu gelden "tijdelijk" en "uitzonderlijk" genoemd. "We doen dit uit veiligheidsoverwegingen tot er meer duidelijk is over de Omikron-variant", zei hij deze week.

Japan is niet het enige land dat probeert om verspreiding van Omikron tegen te gaan met nieuwe inreisbeperkingen, maar de Japanse maatregelen behoren wel tot de strengste in de wereld. Ook Israël besloot buitenlanders te weren. Nederland koos ervoor om niet-EU-burgers te weren uit landen in het zuiden van Afrika, waar de variant was opgedoken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden