Clicky

 
Transport Online - Luchtvaartsector: reisbeperkingen geen langetermijnoplossing

Luchtvaartsector: reisbeperkingen geen langetermijnoplossing

Luchtvaartsector: reisbeperkingen geen langetermijnoplossing
29-11-2021 10:16 | Coronavirus | auteur ANP

GENÈVE - Reisbeperkingen zijn geen langetermijnoplossing om coronavarianten onder controle te krijgen. Dat zegt Willie Walsh, directeur-generaal van de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA, in een reactie op de vele reisrestricties die zijn ingesteld na de ontdekking van de Omikron-variant van het virus in zuidelijk Afrika.

Walsh stelt in een verklaring dat overheden in crisismodus schieten die vooral angst veroorzaakt bij het reizende publiek. "We moeten zo snel mogelijk gebruikmaken van de ervaring van de afgelopen twee jaar om over te stappen op een gecoördineerde, datagestuurde aanpak", aldus Walsh. "Daarbij moeten veilige alternatieven worden gevonden voor grenssluitingen en quarantaine."

De luchtvaartsector heeft veel last van de gevolgen van de crisis door reisbeperkingen en andere restricties. Verschillende maatschappijen werden eerder ook met overheidsgeld overeind gehouden. Het herstel van de sector verloopt ook trager dan voorzien. De wereldwijde vraag naar vliegtickets ligt nog heel ver onder het niveau van voor de coronacrisis.

BARIN, de branchevereniging voor luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in Nederland, zegt ook dat reisbeperkingen niet overhaast opgelegd moeten worden. Volgens de organisatie moet worden gekeken naar een op "risico-gebaseerde en wetenschappelijke aanpak". Toch zijn er de afgelopen dagen al veel reisverboden afgekondigd uit bezorgdheid over de nieuwe variant.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,474
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden