Clicky

 
Transport Online - Corona kost toerismesector in 2021 wereldwijd 2 biljoen dollar

Corona kost toerismesector in 2021 wereldwijd 2 biljoen dollar

Corona kost toerismesector in 2021 wereldwijd 2 biljoen dollar
29-11-2021 08:49 | Coronacrisis | auteur ANP

MADRID - De coronapandemie gaat de toerismesector wereldwijd in 2021 opnieuw 2 biljoen dollar (1,77 biljoen euro) kosten. Dat bedrag aan gederfde inkomsten is vergelijkbaar met het verlies in het jaar ervoor, zegt de toerismeorganisatie van de Verenigde Naties UNWTO maandag.

De in Madrid gevestigde UNWTO noemt het herstel van de mondiale toerismesector in 2021 "fragiel" en "langzaam". De sombere voorspelling komt op het moment dat veel landen in Europa worstelen met een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen en vlak nadat de nieuwe, potentieel besmettelijker Omikron-mutatie van het coronavirus is opgedoken.

Ook voor 2022 lijken de vooruitzichten mede daarom niet erg hoopvol. UNWTO-topman Zurab Pololikashvili drong er maandag bij landen wereldwijd op aan om op zijn minst hun coronavirusprotocollen en -maatregelen te harmoniseren. Want toeristen zijn nu vaak "in de war" en "weten niet hoe ze moeten reizen".

Ondanks het feit dat er tijdens het Europese zomerseizoen op het noordelijk halfrond weer een stuk meer werd gereisd, verschilde het tempo van dit herstel sterk in vergelijking met andere delen van de wereld "als gevolg van verschillen in reisbeperkingen, vaccinatiegraden en het vertrouwen van reizigers", aldus de UNWTO.

Op het moment houden volgens de VN-organisatie nog 46 landen, goed voor 21 procent van alle bestemmingen wereldwijd, hun grenzen volledig gesloten voor toeristen. Nog eens 55 landen houden hun grenzen deels dicht voor buitenlandse bezoekers. Slechts vier landen in de wereld hebben werkelijk alle aan het coronavirus gerelateerde beperkingen opgeheven: Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek en Mexico.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,474
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden