Clicky

 
Transport Online - Ook Omicron-besmetting in Duitsland vastgesteld

Ook Omicron-besmetting in Duitsland vastgesteld

Ook Omicron-besmetting in Duitsland vastgesteld
27-11-2021 19:44 | Coronavirus | auteur ANP/DPA

BERLIJN/MÜNCHEN - De Omicron-variant van het coronavirus is na België en Engeland ook in Duitsland vastgesteld. Uit tests is gebleken dat twee mensen de in Zuid-Afrika ontdekte variant onder de leden hebben, meldt het ministerie van Volksgezondheid in de zuidelijke deelstaat Beieren. De twee waren op 24 november met een vlucht uit Zuid-Afrika in München aangekomen, aldus minister Klaus Holetschek.

De twee zijn in zelfisolatie gegaan. Ze hadden zelf een onderzoek geregeld. Alle mensen die de afgelopen veertien dagen vanuit Zuid-Afrika zijn gearriveerd, moeten een PCR-test doen. Van circa driehonderd passagiers in een Lufthansa-vliegtuig uit Kaapstad dat vrijdagavond in München landde, zitten vijftig mensen in quarantaine.

Een minister van de deelstaat Hessen had zaterdagochtend al gezegd dat de variant hoogstwaarschijnlijk Duitsland heeft bereikt. Bij het testen van een volledig gevaccineerde reiziger waren meerdere mutaties aangetroffen die worden geassocieerd met de nieuwe virusvariant, die naar het zich laat aanzien zeer besmettelijk is. Die persoon was 21 november aangekomen op het vliegveld van Frankfurt. Maandag wordt duidelijk of het een Omicron-besmetting is.

België was het eerste Europese land waar de variant werd vastgesteld, zaterdag gevolgd door Engeland en Duitsland. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de variant het stempel zorgelijk gegeven, maar vooralsnog is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de ernst van de ziekte en de werkzaamheid van vaccins.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats