Clicky


WHO bestempelt nieuwe coronavariant B.1.1.529 als zorgelijk

WHO bestempelt nieuwe coronavariant B.1.1.529 als zorgelijk
26-11-2021 20:00 | Coronavirus | auteur ANP

GENÈVE - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de nieuwe coronavariant die is ontdekt in Zuid-Afrika als zorgelijk bestempeld. De variant krijgt de naam Omicron, zoals ook eerdere varianten benoemd zijn met een letter uit het Griekse alfabet. Voorlopig onderzoek laat volgens de WHO zien dat het virus met deze mutaties besmettelijker is dan eerdere varianten, terwijl de heersende Delta-variant al voor een besmettingsgolf in Europa en elders zorgt.

Volgens de WHO is ook de kans op een herbesmetting bij Omicron mogelijk groter dan bij andere varianten. De nieuwe variant is goed op te sporen met huidige PCR-testen en er wordt verder onderzoek naar gedaan. De WHO vraagt landen daaraan bij te dragen, onder andere door snel nieuwe uitbraken met Omicron te melden. De organisatie roept burgers op zich aan al beproefde coronamaatregelen te houden, zoals regelmatig handenwassen, voldoende ventileren, afstand houden en mondkapjes dragen.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) had de nieuwe coronavariant B.1.1.529 ook als zorgelijk aangeduid. De variant komt voor in het zuiden van Afrika en is ook vastgesteld in een klein aantal andere landen, waaronder België.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions