Clicky

 
Transport Online - Zelenski zegt dat staatsgreep in Oekraïne is afgewend

Zelenski zegt dat staatsgreep in Oekraïne is afgewend

Zelenski zegt dat staatsgreep in Oekraïne is afgewend
26-11-2021 16:53 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/AFP

KIEV - De Oekraïense president Volodimir Zelenski zegt dat een poging tot een staatsgreep in Oekraïne onlangs is voorkomen. Bij de poging zouden Russen en Oekraïners betrokken zijn, zei de president. Het Kremlin ontkent alle betrokkenheid.

De president zei dat de coup op 1 of 2 december had moeten plaatsvinden. Verder gaf hij weinig informatie. Zelenski wilde ook niets zeggen over de betrokkenheid van Rusland.

Zelenski sprak tijdens een persconferentie die uren duurde over het gevaar dat Rusland vormt voor Oekraïne. "We zijn al acht jaar in oorlog met Rusland. Als zij ons land binnenvallen dan zijn wij daar helemaal klaar voor."

Spanningen

De spanningen tussen beide landen lopen de laatste weken op. Rusland stationeert steeds meer militairen in het grensgebied. Zelenski denkt echter dat de situatie niet anders is dan een aantal maanden geleden. Ook toen was de spanning volgens hem hoog.

In het oosten van Oekraïne is sinds 2014 een gewapend conflict aan de gang tussen pro-Russische rebellen en de regering. Zelenski zei tijdens de persconferentie dat hij niet van plan was om een nieuw offensief te beginnen in het oosten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden