Clicky

 
Transport Online - Oekraïense chauffeur verstopt extra chauffeurskaarten in koelkast

Oekraïense chauffeur verstopt extra chauffeurskaarten in koelkast

Oekraïense chauffeur verstopt extra chauffeurskaarten in koelkast
26-11-2021 16:40 | Buitenland | auteur Redactie

KOPENHAGEN - Dinsdag 23 november hield de Deense politie een controle op de Køge Bugt Motorvejen. De gegevens van de digitale tachograaf van een Letse vrachtwagen wekten argwaan bij de agenten. Ze besloten de Oekraïense chauffeur te ondervragen en de vrachtwagen te doorzoeken.

Dat bleek een goed idee. In de koelkast van de vrachtwagen werden twee extra bestuurderskaarten gevonden. De chauffeur gaf toe dat hij op de hoogte was van de twee extra kaarten.

Bij de daaropvolgende controle van alle gegevens op de kaarten konden de agenten zien dat het op alle gevonden bestuurderskaarten dezelfde bestuurder was die achter het stuur had gezeten. Dit betekent dat er sprake is van een grove overtreding van de rij- en rusttijd.

"Uit gegevens over de verschillende bestuurderskaarten blijkt dat de bestuurder in een paar dagen meer dan 35 uur heeft gereden zonder voldoende te rusten. Een andere periode toonde aan dat er een maximale dagelijkse rust was van 59 minuten. Het is zeer onverantwoord om te rijden op een manier waarop u zowel uw eigen leven als dat van anderen in gevaar brengt. Als je niet uitgerust bent, heb je een verminderd reactievermogen, en als je een zware vrachtwagen en hoge snelheid toevoegt, heb je een echt slechte combinatie. Er zijn niet veel seconden van onoplettendheid nodig voordat het helemaal verkeerd kan aflopen", zegt politiecommissaris Henrik Fobian, hoofd van Tungvognscenter Øst bij de Deense politie.

De chauffeur kreeg een boete van DKK 60.000, omgerekend 8.068 euro, voor de overtredingen en de vervoerder kreeg een boete van DKK 226.000, omgerekend 30.392 euro.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden