Clicky

 
Transport Online - Luchtvaartsector wil dat er pas na jaar om booster wordt gevraagd

Luchtvaartsector wil dat er pas na jaar om booster wordt gevraagd

Luchtvaartsector wil dat er pas na jaar om booster wordt gevraagd
26-11-2021 16:39 | Coronavirus | auteur ANP

GENÈVE - Een gevaccineerde moet pas na een jaar zijn Europese coronareisbewijs verliezen wanneer die voor die tijd geen boosterprik heeft gehaald. Daarvoor pleit de internationale brancheorganisatie IATA. De luchtvaartsector vreest dat veel mensen niet genoeg tijd hebben om binnen negen maanden een extra inenting te krijgen. Niet alle EU-landen bieden immers al zo'n boosterprik aan, aldus de organisatie.

Meerdere lidstaten van de Europese Unie hebben inmiddels aangekondigd sommige groepen gevaccineerden voortaan pas na een booster als volledig gevaccineerd te beschouwen. Die herhaalprikken zijn bedoeld om de afweer op te peppen. De bescherming door de coronavaccins blijkt mettertijd af te nemen. De nieuwe aanbeveling is vanaf 10 januari van kracht. IATA vreest dat mensen die voor april 2021 al volledig zijn gevaccineerd, onder wie veel mensen die in de zorg werken, niet genoeg tijd hebben om die tijd een boosterprik te halen.

De Europese gezondheidsdienst ECDC, vergelijkbaar met het RIVM, raadt aan na een halfjaar een boosterprik te nemen, brengt Eurocommissaris Didier Reynders in herinnering. De EU-landen kunnen het vaccinatiebewijs dat recht geeft op een Europees coronacertificaat nog drie maanden langer geldig laten, stelt hij voor. Dat geeft laat begonnen lidstaten als Nederland meer tijd om hun burgers boosters aan te bieden.

De wereldwijde vraag naar vliegtickets ligt nog heel ver onder het niveau van voor de coronacrisis. Afgelopen september was die nog 53 procent lager dan in september 2019.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats