Clicky

 
Transport Online - Belgische horeca om 23.00 uur dicht, nachtleven sluit

Belgische horeca om 23.00 uur dicht, nachtleven sluit

Belgische horeca om 23.00 uur dicht, nachtleven sluit
26-11-2021 12:26 | Coronavirus | auteur ANP

BRUSSEL - De Belgische horeca moet voorlopig weer om 23.00 uur sluiten en het nachtleven gaat opnieuw dicht. Ook privéfeestjes zijn de komende weken verboden, hebben de autoriteiten besloten. Met de nieuwe maatregelen hoopt België de nieuwe golf van coronabesmettingen te bedwingen.

Ook België boekt de laatste dagen recordaantallen coronagevallen. De ziekenhuizen dreigen de toeloop van patiënten niet meer aan te kunnen en ook testcentra kunnen het werk niet meer aan. Ruim een week geleden werden de coronamaatregelen al aangescherpt, maar dat blijkt niet genoeg. "Het virus heeft ons verschalkt", constateert premier Alexander De Croo.

De horeca moet niet alleen vroeger dicht, maar er mogen ook hooguit nog zes gasten aan een tafel. Voor kerstmarkten geldt hetzelfde sluitingsuur. Discotheken en het overige nachtleven moeten helemaal op slot. Evenementen zijn alleen nog toegestaan als bezoekers op hun plaats blijven zitten. De maatregelen gaan zaterdag al in en zijn voorlopig voor drie weken van kracht.

Dat de Belgische horeca 's avonds de komende weken langer openblijft dan de Nederlandse, baart deskundigen al onmiddellijk zorgen. Viroloog Marc Van Ranst vreest dat Nederlanders naar Belgische cafés en restaurants zullen uitwijken.

België gaat het toedienen van boosterprikken nog versnellen, kondigt De Croo aan. Wie Janssen of AstraZeneca heeft gekregen moet binnen vier maanden een oppepper voor de afweer kunnen halen, bij Pfizer en Moderna wordt dat zes maanden. Verder komen er inloopcentra waar mensen zich kunnen laten testen.

De liberale premier doet een oproep "aan ons allemaal om een inspanning te doen ons zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden". De Croo is "ervan overtuigd dat we met een aanpassing van ons eigen gedrag en onze solidariteit we ons er opnieuw zullen kunnen doorslaan." Hij wees met name ook op de plicht voor iedereen boven de tien jaar om op openbare plaatsen een mondmasker te dragen. Dat is "een zeer belangrijke vorm van bescherming, ook voor gevaccineerden. En op dit moment kunnen we elke vorm van bescherming gebruiken."

De scholen blijven open, ook al blijken die een belangrijke spil in de verspreiding van het virus. Wel komen er strengere voorschriften. Zo moeten groepen mogelijk beter worden gescheiden en wordt een mondkapje vaker verplicht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden