Clicky

 
Transport Online - Gevaar nieuwe coronavariant B.1.1.529 pas over aantal weken duidelijk

Gevaar nieuwe coronavariant B.1.1.529 pas over aantal weken duidelijk

Gevaar nieuwe coronavariant B.1.1.529 pas over aantal weken duidelijk
26-11-2021 12:14 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

GENÈVE - Het gevaar van de nieuwe coronavariant B.1.1.529 is pas over enkele weken helemaal duidelijk, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Vrijdagmiddag overleggen experts van de WHO over de mogelijke gevaren en of de variant al moet worden aangeduid als zorgelijk.

Volgens berichten van onderzoekers die al monsters van de variant hebben onderzocht bevat het veel mutaties ten opzichte van de bekende varianten. Het zou door een verandering mogelijk nog besmettelijker zijn dan de Delta-variant, zeggen wetenschappers. De WHO meldt dat er sowieso meer onderzoek verricht moet worden om duidelijkheid te krijgen over het virus.

De WHO zei vrijdag kort voor het overleg dat landen besluiten zoals reisbeperkingen moeten nemen op basis van wetenschappelijke gegevens en risicoanalyses. De organisatie waarschuwt voorlopig tegen het invoeren van reisbeperkingen. Na het overleg komen er meer handvatten voor landen om maatregelen op te baseren, aldus de WHO.

Meerdere landen hebben al beperkingen ingevoerd voor reizigers uit landen in het zuiden van Afrika, waar de variant voor het eerst is vastgesteld. Inmiddels zijn ook besmettingen vastgesteld in Hongkong en Israël.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden