Clicky

 
Transport Online - Vier aanhoudingen in onderzoek naar opruiing Lopik

Vier aanhoudingen in onderzoek naar opruiing Lopik

Vier aanhoudingen in onderzoek naar opruiing Lopik
26-11-2021 11:13 | Binnenland | auteur Redactie

LOPIK - De politie heeft in een onderzoek naar opruiing vier personen aangehouden. De mannen zouden in een Whatsapp-groep dreigende en opruiende uitlatingen hebben gedaan en riepen op om te gaan rellen in Lopik.

In het onderzoek naar de Whatsapp-groep wist de recherche meerdere personen te identificeren. Daarop hebben agenten een 15-jarige jongen uit Lopik en drie mannen van 28, 31 en 46 jaar eveneens uit Lopik aangehouden. Alle personen worden verdacht van het aansporen tot geweld en zitten nog vast, meldt de politie vrijdag.

De politie stuurde in samenwerking met het openbaar ministerie een SMS-bom naar alle deelnemers van de whatsapp-groep. Hierin werden de personen opgeroepen om niet te gaan rellen en dat hun identiteit bij de politie bekend is. De recherche zet het onderzoek voort.

Opruiing is een strafbaar feit. Niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad en dat heeft grote gevolgen voor je toekomst. Dus plaats of deel dit soort berichten niet en blijf thuis, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden