Clicky

 
Transport Online - Europese Commissie wil stop vliegverkeer zuidelijk Afrika

Europese Commissie wil stop vliegverkeer zuidelijk Afrika

Europese Commissie wil stop vliegverkeer zuidelijk Afrika
26-11-2021 09:47 | Coronavirus | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie wil dat er onmiddellijk gestopt wordt met het vliegverkeer van en naar zuidelijk Afrika vanwege de daar ontdekte coronamutatie B.1.1.529. Voorzitter Ursula von der Leyen zegt dat de maatregel snel wordt besproken.

De noodstop die de Europese Commissie wil kan worden gebruikt als de epidemiologische situatie in een land of regio buiten de Europese Unie snel slechter wordt, helemaal als dat te maken heeft met een nieuwe coronamutatie. De maatregel geldt normaal gesproken niet voor EU-burgers of mensen die al lang in de EU wonen.

De commissie neemt de maatregel in samenspraak met de lidstaten van de EU. Onder meer Israël en het Verenigd Koninkrijk hebben al een inreisverbod voor zuidelijk Afrika afgekondigd. De regio waar de mutatie voor het eerst werd waargenomen.

Ook in Hongkong en Israël is de variant al aangetroffen. De mutatie heeft volgens wetenschappers een "ongebruikelijke samenstelling" die het virus mogelijk besmettelijker maakt dan eerder bekende mutaties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden