Clicky

 
Transport Online - Frauduleuze QR-codes van CoronaCheck-app gegooid

Frauduleuze QR-codes van CoronaCheck-app gegooid

Frauduleuze QR-codes van CoronaCheck-app gegooid
25-11-2021 19:43 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Mensen die een gekochte, neppe QR-code in de CoronaCheck-app hebben, kunnen die code in sommige gevallen niet meer laten zien om toegang te krijgen op plekken waar zo'n coronapas wordt gevraagd. Het ministerie van Volksgezondheid bevestigt na een bericht van de NOS dat het recent een nieuwe manier heeft gevonden om deze frauduleuze QR-codes van de app te gooien. Ook kant-en-klare codes die mensen op websites of in app-groepen delen, kunnen worden geblokkeerd.

Om hoeveel codes het gaat, kan een woordvoerster van het ministerie niet zeggen. Mensen krijgen een groen vinkje met hun QR-code als ze zijn gevaccineerd, aantoonbaar zijn hersteld of recent negatief zijn getest. Pas dan mogen ze ergens naar binnen. Op steeds meer plekken moeten mensen de corona-app laten scannen voor toegang.

Begin deze maand ruimde het ministerie van VWS een juridische belemmering uit de weg die ervoor zorgde dat valse QR-codes uit het buitenland niet konden worden geblokkeerd. Het departement noemt gebruik van frauduleuze codes "echt kwalijk". "Je brengt je eigen gezondheid in gevaar en die van anderen om je heen", aldus de zegsvrouw. Zowel het maken als het kopen en gebruiken van valse codes is strafbaar, benadrukt het ministerie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions