Clicky

 Politiebonden kondigen stiptheidsacties en werkonderbrekingen aan

Politiebonden kondigen stiptheidsacties en werkonderbrekingen aan
25-11-2021 17:04 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politiebonden bereiden stiptheidsacties en werkonderbrekingen voor. De acties beginnen bij de mobiele eenheid (ME) en de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel.

"De politiek blijft weigeren overtuigende nieuwe maatregelen te nemen om de onderbezetting terug te dringen, ondanks de vele noodsignalen van de bonden over de gevolgen voor het personeel. Dan zit er voor ons niets anders op dan verbeteringen af te dwingen door acties", staat op de websites van de bonden.

"De rellen van afgelopen weekend maakten eens te meer duidelijk dat het korps lijdt aan een chronische onderbezetting. Daardoor komt de veiligheid van de medewerkers steeds meer in het gedrang." De politiebonden vrezen dat de politie volgend jaar een begrotingstekort van 300 miljoen euro moet opvangen. "Het gevolg daarvan zal waarschijnlijk nog minder inzetbare capaciteit zijn, bijvoorbeeld door vacaturestops en andere noodgedwongen bezuinigingsmaatregelen."

De acties krijgen binnen afzienbare tijd vorm. Actievoerders zeggen zich tijdens de acties streng te gaan houden aan werktijden, procedures en rustdagen. "We moeten het probleem zichtbaar maken", zegt Maarten Brink, projectleider van de politieacties namens de vier politievakbonden. "Puur uit loyaliteit lopen de collega’s alle gaten dicht. En daar hebben we uiteindelijk alleen onszelf mee. Als wij altijd alles oplossen, heeft niemand een probleem. Behalve de collega’s, die lopen al lange tijd op hun tandvlees."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions