Clicky


 


FNV protesteert bij Bezos miljoenenjacht tegen werkomstandigheden Amazon

FNV protesteert bij Bezos miljoenenjacht tegen werkomstandigheden Amazon
25-11-2021 17:04 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Michiel Al, bestuurder FNV Handel: "Jeff Bezos is de op één na rijkste man ter wereld. Hij laat in Nederland een zeiljacht bouwen van bijna een half miljard euro. Bezos heeft zijn enorme rijkdom vergaard dankzij maar vooral ook ten koste van zijn werknemers. Deze boot staat voor ons symbool voor de niets en niemand ontziende groei van Amazon."

1,3 miljoen werknemers

Webwinkelbedrijf Amazon is de grootste retailer ter wereld, met 1,3 miljoen mensen die werken in onder andere magazijnen en sorteercentra. Het bedrijf harkte in het tweede kwartaal van dit jaar zo’n 95 miljard euro binnen.

Belabberde arbeidsvoorwaarden

Michiel Al: "Amazon staat over de hele wereld bekend om zijn anti-vakbondsstrategie. Mensen worden onder druk gezet om geen lid te worden van de vakbond. Verder zijn de lonen, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden belabberd, net als de omstandigheden waaronder mensen moeten werken; hun werkdruk is gigantisch. Dat moet veranderen en daarom steunen wij als FNV de wereldwijde actiedag Make Amazon Pay Day."

Recht om je te verenigen

Alina Danii Bijl, voorzitter FNV Young & United: "Voor onze toekomst is een duurzame arbeidsmarkt enorm belangrijk. Het gaat niet alleen om de planeet maar ook om arbeidsvoorwaarden en – omstandigheden. Een duurzame toekomst betekent ook het recht om je te kunnen verenigen in een vakbond en een vuist te kunnen maken tegen bedrijven als Amazon."

Make Amazon Pay Day

Tijdens Make Amazon Pay Day roepen vakbonden, maatschappelijke organisaties en werknemers in zeker twintig landen verspreid over de hele wereld Amazon ter verantwoording.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats