Clicky

 
Transport Online - Winkeliers zullen meewerken aan eerdere sluiting

Winkeliers zullen meewerken aan eerdere sluiting

Winkeliers zullen meewerken aan eerdere sluiting
25-11-2021 16:57 | Coronavirus | auteur ANP

LEIDSCHENDAM- Als het kabinet besluit dat niet-essentiële winkels om 17.00 uur moeten sluiten, zullen winkeliers daaraan meewerken. Dat zegt directeur Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), een brancheorganisatie waarbij veel winkels zijn aangesloten. Het Outbreak Management Team (OMT) zou het demissionair kabinet adviseren om niet-essentiële winkels eerder te laten sluiten. Nu mogen die nog tot 18.00 uur openblijven.

Volgens Peters zal dan aan het winkelend publiek worden gevraagd de sector te helpen door meer doordeweeks en in de ochtend te komen, om zo bijvoorbeeld drukte op een zaterdagmiddag te verminderen. Ook kunnen volgens hem gemeenten winkeliers helpen door de zondag vrij te geven voor winkels om open te zijn.

INretail, een andere winkeliersorganisatie, vindt het lastig om te reageren op de adviezen van het OMT. Een woordvoerder geeft aan dat winkeliers het belangrijk vinden dat de pandemie wordt bestreden. Maar het zou uiteindelijk gaan om de coronamaatregelen waar het kabinet mee komt. De zegsman weet dat veel winkeliers bang zijn voor ingrijpendere maatregelen. Voor hen zou een vervroegde sluiting om 17.00 uur waarschijnlijk dus meevallen. Maar aan de andere kant heeft elke extra beperking die wordt ingevoerd volgens INretail naar verwachting impact op de sector.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden