Clicky


KLM-toestel landt op Schiphol na afbreken luik boven Johannesburg

KLM-toestel landt op Schiphol na afbreken luik boven Johannesburg
25-11-2021 16:52 | Incidenten | auteur ANP

AMSTERDAM - Een vliegtuig van KLM is na het opstijgen in Johannesburg in Zuid-Afrika in de nacht van zondag op maandag een luik van het landingsgestel verloren, bevestigt KLM na berichtgeving door NH Nieuws en The Aviation Herald. Het vliegtuig kon veilig doorvliegen naar Schiphol. Het gevallen luik werd teruggevonden op een startbaan van het vliegveld van Johannesburg. Hoe het onderdeel kon afbreken wordt nog onderzocht.

Hulpdiensten stonden het toestel op te wachten op Schiphol. De KLM benadrukt dat de landing "normaal en veilig" is verlopen. Na de landing moest het toestel eerst worden gecontroleerd door grondpersoneel. Uit die inspectie bleek dat het toestel zelfstandig naar de gate kon, waar passagiers konden uitstappen. Het vliegtuig is nu in onderhoud.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een KLM-toestel een onderdeel verliest. In januari brak een paneel onder een vrachtvoertuig af, vermoedelijk toen het nog boven Nederland aan het opstijgen was. Dat paneel is nog niet gevonden.