Clicky

 
Transport Online - Twee Rotterdammers aangehouden in onderzoek naar dodelijk schietincident

Twee Rotterdammers aangehouden in onderzoek naar dodelijk schietincident

Twee Rotterdammers aangehouden in onderzoek naar dodelijk schietincident
25-11-2021 15:45 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - In het onderzoek naar het dodelijk schietincident op de Schiltmanstraat in Rotterdam zijn twee mannen aangehouden. Een 18-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht schoten te hebben gelost op de auto waarin de 20-jarige Roncherello zat, die daarbij dodelijk gewond raakte. De 23-jarige Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid. Onder andere tips naar aanleiding van Opsporing Verzocht, leidden tot deze aanhoudingen, meldt de politie.

Maandagavond 11 oktober vond rond 22:15 uur een gewelddadige beroving plaats bij een pinautomaat aan de Putsebocht. Daarbij werden klappen uitgedeeld en werd een geldbedrag buitgemaakt. Hierbij waren meerdere mannen betrokken. Een aantal van hen ging er in een Skoda Fabia vandoor, kort daarop achtervolgd door een Volkswagen Golf met daarin vier mannen, waaronder Roncherello. Na een korte achtervolging in de wijk Bloemhoef werd op de Schiltmanstraat even voor 22:30 uur vanaf de straat op de rode VW Golf geschoten. Roncherello werd daarbij dodelijk getroffen. Hij werd nog naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed korte tijd later.

Een team van twintig rechercheurs doet sinds die fatale avond onderzoek naar de toedracht. Daarbij is op verschillende manieren de hulp van het publiek ingeroepen en zijn beelden van de beroving op de Putsebocht en van de schutter op de Schiltmanstraat getoond in Opsporing Verzocht. Het leverde veel bruikbare tips op die onder andere hebben geleid tot de aanhouding  van de twee Rotterdammers.

Het onderzoek naar andere betrokkenen bij de beroving en het daarop volgende schietincident gaat onverminderd door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie.

 

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden