Clicky

 
Transport Online - BYD krijgt order voor 25 elektrische bussen voor TMB in Barcelona

BYD krijgt order voor 25 elektrische bussen voor TMB in Barcelona

BYD krijgt order voor 25 elektrische bussen voor TMB in Barcelona
25-11-2021 13:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BARCELONA - BYD, 's werelds toonaangevende fabrikant van elektrische bussen, heeft de eerste bestelling ontvangen van Transportes Metropolitanos de Barcelona, S.A. (TMB) voor 25 elektrische bussen van de nieuwe generatie. De bussen hebben een lengte van 12 meter. De bestelling is extra belangrijk, aangezien de volledig elektrische bussen van BYD voor de eerste keer ooit in de stad Barcelona zullen worden ingezet.

De order voor BYD is het resultaat van een succesvolle openbare aanbesteding ter ondersteuning van het Strategisch Plan 2025 van TMB om diesel uit te faseren en de busvloot versneld te vernieuwen en uitstootvrij te maken om zo de luchtvervuiling in Barcelona te verminderen. TMB heeft eerder met BYD samengewerkt: in 2020 werd een test gedaan met een volledig elektrische bus, met dus een zeer positieve uitkomst. De introductie van voertuigen op schone energie in de vloot van TMB betekent dat tussen 2022 en 2024 nieuwe bussen in Catalonië in gebruik zullen worden genomen.

Alle emissievrije elektrische BYD-bussen zullen worden uitgerust met een op het dak gemonteerde pantograaf, wat zorgt voor een grotere operationele efficiëntie bij het busdepot. Dit is vooral handig voor gebruik in stadscentra, zoals Barcelona.

De bestelde bussen zullen worden gebouwd in de hightech Europese productiefaciliteit van BYD in Hongarije, die in 2017 werd geopend om exclusief te voldoen aan de behoeften van zijn groeiende klantenbestand in Europa. De bekroonde elektrische 12-meter bus, gebouwd volgens de nieuwste specificatie van BYD, zal profiteren van een reeks innovatieve nieuwe functies, waarbij gebruik wordt gemaakt van de toonaangevende technologie van BYD, om de voertuigprestaties verder te verbeteren en het comfort voor passagiers en bestuurders te verbeteren.

Een integraal onderdeel hiervan is de baanbrekende expertise van BYD op het gebied van batterijen en elektronische technologie, waarmee prestaties en veiligheid naar een nieuw niveau worden getild. De elektrische bussen profiteren van BYD's unieke 6-in-1-besturingssysteem dat alle elektronische componenten van het voertuig integreert, inclusief de batterij, de motor en de controle-unit. De voordelen van een dergelijk geïntegreerd systeem zijn onder meer een verbeterde betrouwbaarheid en lagere gebruikskosten.

BYD’s elektrische bussen maken gebruik van de nieuwste generatie BYD Iron-Phosphate Battery Technology. De 442 kWh-accu zorgt met zijn verhoogde energiedichtheid voor een groter rijbereik en een langere levensduur. Een enkele lading levert een indrukwekkende actieradius van 400 km op onder Standardized on Road Test (SORT II)-omstandigheden. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de elektrische bussen van BYD zo'n goede keuze zijn voor veel grote openbaarvervoerbedrijven, zoals TMB.

De bussen zijn uitgerust met FleetLink-connectiviteit, BYD’s tool voor wagenparkbeheerders. FleetLink is toekomstbestendig, evolueert met slim transport en biedt alle beheertools om prestatieparameters voor de hele BYD-vloot te bewaken, inclusief realtime zichtbaarheid van de voertuigstatus. FleetLink ondersteunt optimaal gebruik en maximale uptime.

BYD’s bussen doen geen concessies als het gaat om stijl en comfort. Buspassagiers in Barcelona kunnen het bekroonde 'Home from Home'-concept van BYD gaan ervaren, waar design, materialen en de nieuwste geavanceerde technologie samenkomen om een uitzonderlijk niveau van comfort, veiligheid en bruikbaarheid te bieden.

De eerste elektrisch bussen van BYD die door TMB zijn besteld, zullen naar verwachting in 2022 worden afgeleverd en zullen, wanneer ze in gebruik worden genomen, dienstdoen in heel Barcelona en passagiers schoon, veilig en comfortabel vervoer bieden.

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: “BYD is er trots op TMB te kunnen voorzien van de allernieuwste emissievrije elektrische bussen. Complimenten aan TMB vanwege hun proactieve strategie om het prachtige Barcelona schoner te maken en te beschermen, inclusief de mensen die er leven. Ze hebben de zekerheid dat de elektrische bussen van BYD zijn voorzien van toonaangevende technologie met bewezen betrouwbaarheid en veiligheid, terwijl ze ook modern, stijlvol en comfortabel zijn voor passagiers. We kijken ernaar uit om de elektrische BYD-bussen in 2022 in Barcelona te zien rijden.”

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden