Clicky

 
Transport Online - Drie witte Amerikanen schuldig aan moord op zwarte jogger

Drie witte Amerikanen schuldig aan moord op zwarte jogger

Drie witte Amerikanen schuldig aan moord op zwarte jogger
24-11-2021 23:36 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BRUNSWICK - Drie witte Amerikanen zijn schuldig bevonden aan moord op de zwarte jogger Ahmaud Arbery in de Amerikaanse staat Georgia. Zij jaagden achter de 25-jarige jogger aan in hun pick-ups. De gewelddadige dood van Arbery vorig jaar leidde tot veel ophef nadat beelden op sociale media waren verschenen.

Het is nog niet bekend welke straf schutter Travis McMichael, zijn vader en hun buurman krijgen. Zij beweerden dat ze dachten dat Arbery een vluchtende inbreker was. De strafzaak in Brunswick in de staat Georgia duurde een maand.

Arbery's vader reageerde opgetogen en sprak van een overwinning op de "lynch mob". President Joe Biden liet na de schuldigverklaring weten dat de moord een pijnlijke herinnering is aan het feit dat er nog een lange weg te gaan is in het verslaan van raciale ongelijkheid in de VS. "Niets kan meneer Arbery terugbrengen naar zijn familie en gemeenschap, maar de uitspraak verzekert dat de daders van deze vreselijke misdaad zullen worden gestraft", zei hij in een verklaring.

De moord op Arbery was olie op het vuur voor betogers tegen politiegeweld en racisme. Zijn naam werd vaak aangehaald bij protesten na de dood van de zwarte George Floyd, die stierf tijdens zijn arrestatie door een witte agent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions