Clicky

 Vrouw (33) vervolgd die zich met valse papieren voordeed als arts

Vrouw (33) vervolgd die zich met valse papieren voordeed als arts
24-11-2021 19:19 | Gezondheid | auteur Redactie

ZWOLLE - Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland vervolgt een 33-jarige vrouw voor valsheid in geschrifte, identiteitsfraude, (poging) oplichting en overtreding van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). De vrouw wordt ervan verdacht dat zij vanaf 2017 bij verschillende medische instellingen/ziekenhuizen in Nederland met behulp van een vervalst diploma, vervalst paspoort en andere vervalste papieren een aanstelling als arts of andere medische functie heeft verworven.

Nadat het Deventer ziekenhuis een melding over de vrouw had gedaan bij Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is de opsporingsdienst van de IGJ onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland een strafrechtelijk onderzoek gestart. 

Dit resulteerde in mei 2020 in de aanhouding van de vrouw. De voorlopige hechtenis van de vrouw werd in afwachting van de strafzaak geschorst.

De strafzaak wordt maandag 29 november vanaf 13.30 uur behandeld door de meervoudige kamer van de rechtbank in Zwolle. Voorafgaand aan de behandeling van de strafzaak worden geen verdere details gegeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions