Clicky

 
Transport Online - Migrantendrama in Kanaal met meer dan twintig doden

Migrantendrama in Kanaal met meer dan twintig doden

Migrantendrama in Kanaal met meer dan twintig doden
24-11-2021 19:14 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - Een ongekend drama met migranten in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië: volgens de Franse politie zijn tientallen bootvluchtelingen om het leven gekomen nadat hun boot was gezonken. De autoriteiten spreken over het dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe.

Volgens de jongste cijfers in Franse media zijn er 33 slachtoffers. De autoriteiten houden rekening met nog meer doden. Meerdere opvarenden gelden als vermist, anderen konden worden gered.

De migranten wilden het Kanaal oversteken vanuit Frankrijk. Hun boot kapseisde voor de kust bij Calais. Een visser had gemeld dat hij drijvende lichamen had gezien, waarop de Franse kustwacht in actie kwam. Omdat het weer kalm is, lijkt het aantrekkelijk de oversteek te wagen. Maar het water is bitterkoud, zeggen vissers die meer migranten zagen dan gebruikelijk.

Naar aanleiding van de ramp besloot de Britse premier Johnson crisisberaad te houden. Hij kondigde aan meer te gaan samenwerken met Frankrijk om de illegale migratie te ontmoedigen. De Franse premier Castex sprak over een tragedie en haalde uit naar de criminele mensensmokkelaars die de bootvluchtelingen uitbuiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden